Preskoči na vsebino
Configurator

Îngrijirea și întreținerea regulată asigură satisfacție pe termen lung

Pentru a asigura o durată lungă de viață, ușa de exterior trebuie, de asemenea, să fie îngrijită și întreținută în mod regulat. La urma urmei, este expusă la intemperii, fluctuații de temperatură, gaze industriale, praf și murdărie în fiecare zi. Totuși, ce presupune această îngrijire, depinde de materialul ușii. Ușile din lemn sunt întreținute diferit față de ușile din aluminiu, la fel ca suprafețele din sticlă, feroneria etc.

PIRNAR

Îngrijire si mentenanță

 • Recomandări pentru întreținerea și îngrijirea ușilor de exterior din aluminiu

  Ușile din față din aluminiu necesită întreținere redusă, dar curățarea temeinică a suprafețelor din aluminiu este esențială pentru a menține aspectul decorativ al suprafeței și pentru a reduce riscul de coroziune. Este suficientă curățarea temeinică cu produse de curățare blânde, cu pH neutru sau alcaline de două ori pe an. Curățarea este rapidă și foarte ușoară și este esențial să folosiți o cârpă din microfibră pentru a nu deteriora tratamentul suprafeței. De asemenea, puteți utiliza o gamă de produse de curățare și îngrijire pe care le puteți comanda de la un reprezentant autorizat sau de la compania Pirnar.

  Îngrijirea suprafețelor din aluminiu vopsit cu pulbere

  Tocul ușii și foaia ușii trebuie curățate cel puțin o dată pe an sau de mai multe ori dacă sunt supuse unui impact datorita conditiilor de mediu. Curățați cu apă rece, adăugați puțin săpun sau un detergent ușor și spălați manual cu o cârpă moale sau un burete. Nu folosiți agenți de curățare duri, abrazivi, acizi sau puternic alcalini, care pot deteriora suprafețele. Nu utilizați agenți de curățare cu compoziții necunoscute. Suprafețele colorate mate și texturate nu trebuie lustruite.

  Curățarea nu trebuie efectuată în lumina directă a soarelui sau la o temperatură a suprafeței de peste 25 de grade Celsius.

 • Recomandări pentru întreținerea și îngrijirea ușilor de intrare din lemn

  Lemnul este un material natural si viu care trebuie protejat corespunzator si tratat cu atentie, in caz contrar, produce daune suprafetei sau culorii. În ciuda aceluiași tip de lemn, la suprafață pot apărea anumite diferențe de culoare. Chiar dacă lemnul este tratat cu glazură, această particularitate uneori nu poate fi eliminată. Nu avem nicio influență asupra diferențelor de culoare și a abaterilor rezultate de la mostrele de culoare.

  Deteriorarea culorii este cauzată și de influențe externe, cum ar fi vremea și construcția. Solicitați sfatul unui profesionist despre cum să reparați daune majore. Deteriorările minore, cum ar fi zgârieturile și fisurile mici, pot fi reparate cu o perie subțire și vopsea acrilică solubilă în apă.

  Întreține ușile din lemn o dată sau de două ori pe an, cu intervale de întreținere în funcție de nuanța de culoare.

  Restaurarea si intretinerea glazurilor

  Acoperiți ușa cu o emulsie de protecție, care închide micro-fisurile din acoperire și formează un nou strat protector. O simplă retușare a suprafeței va ajuta la prelungirea duratei de viață a acoperirii. Este important să reparați imediat zona deteriorată, altfel există riscul ca apa să pătrundă în lemn, care va îngheța iarna și va provoca desprinderea stratului de acoperire. Daunele care sunt reparate prea tarziu pot fi refacute, dar duc la costuri mai mari.

  Restaurarea și îngrijirea suprafețelor uleiate

  Vă recomandăm ca și suprafețele unse cu ulei să fie curățate și întreținute o dată sau de două ori pe an. Suprafețele trebuie curățate cu o cârpă umedă și re-unse. Suprafața trebuie să fie uscată și fără praf înainte de ungere. Ungeți suprafața, așteptați 5 minute pentru ca uleiul să fie absorbit și apoi ștergeți excesul de ulei cu o cârpă în direcția inelelor copacilor.

 • Recomandări pentru întreținerea și îngrijirea suprafețelor de sticlă

  Pentru a curăța sticla, utilizați agenți de curățare a sticlei disponibili în comerț și o cârpă moale care nu va cauza zgârieturi sau deteriorare. Îndepărtați mai întâi petele persistente cu solvenți adecvați, cum ar fi etanol, acetonă sau benzină, apoi clătiți cu apă. Când curățați cu solvenți, asigurați-vă că etanșarea de margine a geamului termoizolant, materialul de etanșare sau alte părți organice, cum ar fi îmbinările din silicon, nu suferă deteriorări. Nu utilizați leșii sau acizi puternic alcalini pentru curățarea sticlei, în special produse de curățare pe bază de acid fluorhidric sau fluorură de hidrogen. La curatare, recomandam miscari circulare de sus in jos si din interior spre exterior. Aceasta tehnica asigura ca agentul de curatare spumeaza si curata bine toata suprafata sticlei.

 • Recomandări de întreținere și îngrijire pentru inox

  Produsele din inox nu necesită îngrijire specială, trebuie doar curățate regulat. Urmele de praf, funinginea și amprentele digitale sunt îndepărtate cu o cârpă umedă și moale, apoi ștergeți cu o cârpă uscată. Pentru murdăria persistentă, cum ar fi petele de beton și tencuiala, puteți utiliza agenți de curățare cu adăugare de lustruire. Pentru urmele de rugină la suprafață cauzate de praful de metal fin din aer (apropierea de drumuri, macadam, clădiri neterminate, șantiere, neîntreținere pe termen lung...), utilizați o cârpă de nailon și apă cu adaos de diluanți organici sau minerali. În faza inițială a ruginii de suprafață, este suficientă frecarea zonei cu o cârpă în direcția de șlefuire. Curățarea trebuie făcută întotdeauna în aceeași direcție în care produsul este șlefuit sau finisat (paralel cu structura).

 • Recomandări pentru întreținerea și îngrijirea feroneriei și a garniturilor

  Lubrifiați părțile mobile ale feroneriei cu unsoare sau ulei fără acid de cel puțin două ori pe an. Aceasta crește durata de viață a feroneriei și facilitează funcționarea mânerului și a inserției cilindrului. Lubrifiați și balamalele ușii, care sunt cel mai ușor de lubrifiat cu spray de ulei. Utilizați pulbere de grafit pentru a lubrifia inserția cilindrului. Verificați în mod regulat poziția corectă, fixarea și uzura feroneriei.

  Pentru a menține funcționalitatea, curățați garniturile cel puțin o dată pe an cu agenți de curățare blânzi disponibili în comerț. Curățarea cu spray-uri de silicon este, de asemenea, potrivită, ceea ce crește etanșeitatea și durata de viață a garniturilor.

Vhodna vrata
Configurează ușa de exterior
Mergi la Configurator
Pirnar Showrooms
Vizitează showroomul PIRNAR
Atinge o ușă de exterior
Katalogi
Descarcă cataloagele cu usi de exterior
Descoperă toate modelele de uși de exterior
top